Kulturstämning så nackhåren kryllar sig

Kapitelhusgårdens entréVi var ute i god tid inför Stockholmsinitiativets klimatseminarium och hittade då en helt fantastisk miljö. I Kapitelhusgårdens trädgård var det fridfullt och medeltida stämning. Gården var omgiven av medeltida byggnader. Byggda på 1200-talet, under den medeltida värmeperioden när det var betydligt varmare än i dag, det var högkonjuktur i Europa och vikingarna etablerade sig på Island och Grönland. Kolonier de fick lämna (eller frös och svalt de ihjäl, jag minns inte riktigt) när det började bli kallare och lilla istiden inleddes.

I Kapitelhusgårdens trädgård fanns lummiga träd, en liten kryddträdgård, servering och en medeltidsshop. (Ovanligt sympatisk för att vara turistfälla.) Personalen var klädd i medeltidsinspirerade kläder och var mycket vänlig. Det serverades skänktallrik med fårfiol, korv, ost, nötter och äpplen. Till detta drack vi Visby Klosteröl.

Rekommenderas.

Efter en verkligt vederkvickande lunch vandrade vi in i den fantastiska stensalen för seminariet som verkligen funnit en historiskt perfekt lokal.

Värmeperiod och högkonjunktur – klickar det till hos någon?

Gårdsinteriör Kapitelhusgården Visby_1

Gårdsinteriör Kapitelhusgården Visby_2

Lunch i Kapitelhusgårdens trädgård

%d bloggare gillar detta: