Peter Eriksson i Efterfrågat

Arrangemanget var välbesökt och det är tydligt att det har sin egen fasta publik, oavsett partiledare. I jämförelse med Göran Hägglund var han en genuin träbock.

Göran Gabrielsson var på topp, bättre än på efterfrågat med Hägglund och det behövdes. Lars Adaktusson själv fick mer skratt och applåder än Eriksson.

Det talades mycket om regeringssamarbete och rödgröna regeringsdrömmar.

Peter Eriksson levererade en sensationell nyhet, att vänsterpartiet lovat att inte driva kravet på att Sverige skall lämna EU.

Målsättningen för MP i en rödgrön regering är fem (5) ministerposter, dvs han själv, Maria Wetterstrand, de två nya spåkrören samt ytterligare en. Bevare oss!

Han fick förstås också frågor om samarbete över blockgränserna och han var tydlig: Det rödgröna regeringsalternativet gäller över valet. Sen får man se. Får de ingen egen majoiritet är man från MP:s sida öppen för andra samarbete. Det var också tydligt att han mycket gärna samarbetar med (S) men att (V) inte var lika kul, men : ”de har hundratusentals väljare och deras val måste man ju respektera och därför är det naturligt att ta med dem i ett samarbete”. Gäller detta resonemang bara (V) eller…. Samma argument skulle ju kunna gälla Sverigedemokrater eller för den delen Moderater. Svaret visar att kärleken till (V) kanske inte är så stor medan hungern efter makt är desto större.

Och nog kommer hans miljögloria på sned när han på alternativfrågan om han föredrar statsjeep eller jetflyg svarar både och. Men ett poäng för ärlighet, när det gäller valet mellan miljö och egen bekvämlighet har han avslöjat sig.

Mycket till humor var det inte, snarare en partiledarintervju vilken som helst.

%d bloggare gillar detta: