Vad gör FN egentligen?

glödlampaFN:s generalsekreterare Ban Ki-moon skriver under aktuella frågor i SDS. Vad kan vara så viktigt att han går via tidningarnas debattsidor? Kan det vara folkmord, krig, svältande barn, brist på rent vatten, hälsovård, mat, utbildning? Miljökatastrofer eller kemikaliedumpning i Afrika? Eller vill han ge sitt stöd till de svenska soldaterna som bidrar till fred i Afganistan, en insats som ifrågasätts av en del svenskar?

Ack nej! All den prestige som han kan förväntas ha i kraft av sitt ämbete lägger han på uppmaningen: ”Byt glödlampa – förändra världen”

Det är så man vill gråta. Klimatet har växlat över årmiljonerna, det har varit varmare, det har varit kallare. FN har inrättat ett organ, IPCC, vars uppgift är att visa att temperaturökningar de senaste hundra åren beror på mänskligt orsakade koldioxidutsläpp och ingenting annat. Trots att man inte lyckats med det så skall koldioxidutsläpp bekämpas till varje pris. Vanliga glödlampor skall förbjudas och lågenergilampor, halogenlampor mm blir ersättningen. Att återvinningssystemen inte fungerar, att spridningen av kvicksilver karftigt kommer att öka, att bränderna kommer att öka, sådana bagateller tar man inte hänsyn till.

Speciellt i Sverige är det riktigt tramsigt eftersom vår el i stort sett produceras koldioxidfritt med vatten- och kärnkraft. Riksdagen har förbjudit användning av kvicksilver på andra områden. Men för att visa handlingskraft väljer man att öka kvicksilverutsläppen, något som är bevisat farligt!

Annonser
%d bloggare gillar detta: