Ockupation och skadegörelse

På tisdagsmorgonen gick polisen in i det ockuperade fritidshemmet Romano Trajo och avslutade ockupationen. Av de tio som greps var bara fem Lundabor, de övriga tillresta ockupanter. På eftermiddagen görs ett försök att återta lokalerna men det stoppas av polisen. Enligt ockupanterna var skälet till ockupationen att man ville ett fritidshemmet skulle drivas vidare. De kunde tydligen också tänka sig att göra det själva. Det klingar lite falskt med tanke på att de hade klottrat och förstört. Visst är lokalerna slitna men de blir inte bättre av sådan behandling.

Under natten cirkulerar proffs på ockupationer och skadegörelse från de autonoma grupperna på området och krossar fönster. Det sker också skadegörelse i centrala Lund.

I ett pressmeddelande från ockupanterna kan man läsa:

Vi, Lundabor mot Nedskärningar, har tillsammans med ett gäng ungdomar från Fäladen nyöppnat den tidigare nerlagda fritidsgården.

Uppenbarligen har de inte tänkt tanken att fråga Romerna som detta ju ytterst berör. SDS skriver: Romer tar avstånd från ockupationen

För oss är det bara negativt. Det är inget roligt. Inget som vi godkänt, säger Gregor Lärlund, Lundabo och talesman för Lunds enda romska förening Lovara.

Detta handlar förstås inte alls om vad som är bäst för romerna eller för bostadsområdet. Precis som när Reclaim Rosengård skall agera för "snuten ut ur Rosengård" så utnyttjar vänsterextrema grupper andra människor och bostadsområden där de inte själva bor för sina egna politiska syften.

Annonser
%d bloggare gillar detta: