Elisabeth Höglund yttrar en obehaglig sanning

Elisabeth Höglund har etablerat sig som en sanningssägare när det gäller klimatet. Visserligen ser man allt oftare artiklar som ifrågasätter mänskligt orsakade koldioxidutsläpps inverkan på klimatet, det börjar så smått diskuteras, andra förklaringar presenteras. Men få är så tydliga med sin misstro mot gällande ”sanningar” som EH.

I artikeln beskrivs det återkommande fenomenet El Nino som orsakar regn och översvämningar, alternativt torka och skogsbränder, hotar korallrev och pingviner…, allt beroende på vilken sida av Stilla Havet man befinner sig på.

Många journalister och forskare, som t.ex i SvD häromdagen lindar försiktigtvis in sina resultat. Vi fick i alla fall veta att solen påverkar klimatet!

Elisabeth Höglund lindar inte in sina åskter. Hon säger vad hon tycker, väl medveten om konsekvenserna:
I dag kommer jag att reta upp många

Än en gång: Detta har inget med växthuseffekten och förbränningen av kol och olja att göra. Det är naturens egna obändiga och okontrollerade krafter vi har att göra med, krafter som vi människor inte har mycket att sätta emot. Så, kära politiker, fundera en stund på om ni verkligen klarar av att tygla naturen så att jordens medel- temperatur inte stiger med mer än +2 grader till år 2050 med tanke på hur starka de urkrafter är, som styr väder och klimat.
Då har jag ändå inte nämnt den starkaste av dem, solen.

%d bloggare gillar detta: