Dagens citat

Dagens citat kan läsas i SvD:s ledare

Jag tycker att det är lite läskigt att man får så mycket mer kvar i plånboken.

Det utbrast den socialdemokratiska chefredaktören Nisha Besara när hon i söndags diskuterade jobbskatteavdraget i P1:s God morgon, Världen!

I övrigt behandlar ledaren det svenska skattetrycket i relation till omvärlden och vänsterns vallöfte om höjda skatter. Sett i skenet av diskussionen om Alliansregeringens beslut att nu sänka skatten för ålderspensionärer är det en märklig diskussion som pågår. Partiet upprörs över att skatterna sänks och deras pensionärsorganisation över att skatterna sänks för lite.

Socialdemokratins pensionärsorganisation, PRO, borde i konsekvensens namn vara upprörda över att skatten sänks för pensionärerna men ack nej. De menar att skattesänkningen är för liten och kommer för sent.

Så här hänger det ihop. Socialdemokrater gillar höga skatter, de menar att vi behöver politiker och byråkrater som bestämmer hur resurserna skall användas eftersom vi medborgare inte klarar av det själva. Samtidigt får ingen ha det bättre än någon annan eller belönas för sitt arbete. (Även om arbetet i längden innebär att alla får det bättre.)

Så jag tror faktiskt att om regeringen hade beslutat att inte ge pensionärerna den nu aktuella sänkningen (eller den tidigare beslutade höjningen av grundavdraget som betyder mycket speciellt för pensionärer med väldigt låg pension) utan i stället avskaffat jobbskatteavdraget för de som jobbar och drar in pengarna till pensionerna, så hade PRO jublat eftersom rättvisan var återställd.
För sossarna i PRO handlar det uppenbarligen inte om att pensionärer inte ska få det sämre eller att få det lite bättre utan om att alla skall ha det lika dåligt.

Ju mer den socialdemokratiska maktapparaten vittrar sönder desto större är hoppet för Sverige!

Annonser
%d bloggare gillar detta: