Skrämmande indoktrinering av barn

Tone Bekkestad är ytterligare en meteorolog som upptäckt en ny karriär som klimatalarmist. The Climate Scam skriver om vad som kan hända i en helt vanlig aula i en helt vanlig skola i en svensk stad år 2009. På schemat står klimatinformation till barn.

En av åhörarna har fotograferat en del av Tone Bekkestads presentation, det är bilder som skrämmer på grund av sin ensidighet och för att de i vissa fall är direkt lögnaktiga. Läs mer på The ClimateScam men jag måste nämna att den famösa ”The hockeystick” som t om IPCC tagit bort från sitt material.

”The Hockey stick” har en stor del i att hela klimathysterin drogs igång och är konstruerad för att visa att det började bli varmare samtidigt som vi började använda fossila bränslen i större skala. För att lyckas med den bluffen tog man helt enkelt bort värmeperioden när vikingarna kolonialiserade Grönland, som då verkligen var Grönt. Köldperioden på 16-1700-talet när KarlXGustav tågade över Bälten med sin armé och bl a erövrade Skåne retuscherades också bort. Då får man en fin rak temperaturkurva som hastigt stiger nästan rakt upp, som bladet på en liggande hockeklubba. Man luras att tro att det sker ett trendbrott i slutet av 1800-talet.

Att Tone använder detta bevisat lögnaktiga diagram i en presentation till skolbarn är inget annat än skandal. När man visar ett sanningsenligt temperaturdiagram ser man att det som pågår är en normal återhämtning efter en köldperiod och man kan också se hur temperaturen förändras i regelbundna cykler. Det var varmare på vikingatiden. Man odlade vin i Mälardalen och levde av jordbruk på Grönland. Undrar just hur isbjörnarna klarade sig då?

Naturligtvis kan vi människor orsaka stora skador på miljö och det lokal klimatet. Skogsskövling, svedjebruk, utsläpp, dumpning … Det finns mycket vi borde sätta stopp för. Rent vatten, ren luft, sjukvård och utbildning… Det finns mycket att ta itu med. Vi behöver inga konstruerade problem som döljer det som redan är akut.

Vi är inte betjänta av skräckslagna, felinformerade barn. Det finns allvarliga problem med miljöförstöring och vårt klimat kommer naturligtvis att förändras så som det alltid har förändrats. Men ren desinformation gör inte barnen bättre förberedda för att bli framtidens forskare och ledare. För att tänka fritt och konstruktivt behövs fakta och objektivitet, annars är det väl stor risk kommer de inte att hitta framtidens lösningar på de problem som kan komma. Det behövs ny teknik, idéer om hur vi kan anpassa oss till ändrade förutsättningar. I alla sammanhang hyllas alltid annars kritiskt tänkande och ifrågasättande. Det verkar dock inte gälla när det gäller Klimatet.

%d bloggare gillar detta: