Mona+Jimmy=Sant

Det hjälper inte hur mycket Mona Sahlin än försöker förneka det. Om Socialdemokraterna får chansen att få igenom sin politik med hjälp av Sverigedemokraterna så kommer de att ta den. Kanske inte så konstigt om det inte hade varit för Mona Sahlins enträgna bedyrande att aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans göra sig beroende av eller samarbeta med Sverigedemokraterna och att hon samtidigt försöker misstänkliggöra andra partier med denna anklagelse.

I ekots lördagsintervju försökte hon backa lite genom att säga att man inte skall ”räkna in” SD men det hjälpte inte mycket.

Allt ställdes nämligen på sin spets i Trelleborg.
Trelleborgs Allehanda rapporterar om gårdagens omröstning i kommunfullmäktige om införande av skolmåltidsavgifter på gymnasiet:

Omröstningen föregicks av en mycket intensiv debatt. Inte minst på grund av att Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna hade samma åsikt i frågan.

– Det är ju märkligt att Mona Sahlin har sagt att Socialdemokraterna aldrig någonsin ska samarbeta med Sverigedemokraterna och att man sen ändå gör det i Trelleborg, menade Lars Hemzelius.

Till saken hör att i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har Alliansen majoritet och där fattades beslut om skolmåltidsavgiften. Här kunde ärendet slutat om inte Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna överklagat beslutet till Länsrätten i hopp om att få ett beslut att kommunfullmäktige måste avgöra frågan. De fick sitt efterlängtade beslut från Länsrätten och därför måste frågan tas upp i Kommunfullmäktige där ju Socialdemokraterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna. Sammarbete eller ej, det man ju just gjort är att ”räkna in” SD-rösterna, det som Mona Sahlin bedyrade att man inte skulle göra.

Den åsikten delades inte av socialdemokratiska oppositionsrådet Catherine Persson.

– Det ni hör nu är ett mycket lågt exempel på retorik. Vi samarbetar inte med ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna. Däremot har de en vågmästarroll och då uppstår sådana här situationer, ansåg hon.

%d bloggare gillar detta: