Privatsjukhus för nomenklaturan!

Hyckleriet inom den svenska vänstern är utbrett. Likt nomenklaturan i det gamla östeuropa tycks det självklart att partitopparna i de svenska vänsterpartierna skall ha fördelar som de inte vill skall komma ”vanligt” folk till del.

Lars Ohly (V) har nu låtit operera sitt knä på privata Sophiahemmet! Inte precis renlärigt!?

Alla kommer väl ihåg Laila Freivalds, justitieminister (S), som köpte och snart därefter sålde sin hyresrätt i Stockholms innerstad. Samtidigt kämpade partiet med näbbar och klor mot att att det överhuvudtaget skulle vara möjligt att ombilda hyresrätt till bostadsrätt.

Kollegan, fd bostadsministern (S) Lars-Erik Lövdén köpte också sin lägenhet. Bosse Ringholms, bl a fd Finansminister (S), skandaler är många men allvarligast är väl ändå skattefifflandet i Enskede IK där han var ordförande i många år.

Göran Persson fd skolminister, finansminister och statsminister (S) har utmärkt sig t ex genom att köpa herrgård (med förmånliga skatteregler från hans egen tid som finansminister)och utnyttja avdrag för ”hushållsnära tjänster” eller ”pigavdrag”, som Göran Persson kallade det. Expressen skrev: Göran Persson kämpade för att ingen skulle få avdrag för hushållsnära tjänster. – Folk ska städa efter sig själva, det tycker jag gott, sa han som statsminister. Tydligen har han andra åsikter när det gäller sina egna behov. Och inte har (S) ändrat åsikt, de har tydligt deklarerat att de vill avskaffa avdragsmöjligheten.

Dessutom diskuterades det ingående om han verkligen bodde i Malmö och hade rätt till reseersättningar och traktamenten hela den tid han var skriven där. Hade han i princip redan flyttat och aldrig var där?.

Lars Ohly, kommunist och partiledare (V) är en del av den trojka som Mona Sahlin vill leda till regeringsmakten. Sett till förmågan att strunta i sitt partis politik och själv utnyttja fördelar som han inte unnar någon annan så platsar han väl. Att dottern går i friskola, eller privatskola som väl kamrat Lars säger, är känt sedan tidigare. Nu tar han ytterligare ett steg för att platsa. SvD rapporterar att Lars Ohly låtit operera sitt dåliga knä på Sophiahemmet. Vänsterpartiet är rabiata motståndare till privatdriven vård, oavsett om vårdföretagen utför helt privat vård eller vård genom avtal med landstingen. Hyckleriet når nya höjder när han säger att när det väl finns avtal med privata vårdgivare så kan man ju som patient inte utesluta dem. Han är ju inte en patient vilken som helst precis, han borde ställt sig i kö till något landstingsdrivet sjukhus. Det vill han ju att alla andra skall göra!

Annonser
%d bloggare gillar detta: