Moderaterna – det ansvarstagande partiet

I sin artikelserie om de politiska partierna i Lund inför höstens val har turen kommit till Moderaterna:

I artikeln De skall lyfta moderaterna skriver Jan Samuelsson:

Lunds största borgerliga parti, Moderaterna, siktar på att få nytt förtroende i valet i höst. Genom att visa hur Lunds kommun har klarat av finanskrisen vill Moderaterna profilera sig som Det Ansvarstagande Partiet.

(Läs gärna artikeln i papperstidningen, den är mera innehållsrik än nätupplagan)

Jan S skickade ut ett frågeformulär där han bad om korta svar på några frågor inför artikeln. Självklart valde och vrakade han bland svaren så här följer alla mina svar:

Familj: Make, tre barn

Därför engagerade jag mig politiskt: 1968 var jag mycket ung och mycket ideologisk. Det var självklart att bli aktiv i en demokratisk ungdomsorganisation för att motverka vänster- och högerextremister.

Antal år i partiet: 42 år (inkl ungdomsförbund)

Dina hjärtefrågor: Demokrati och frihet för alla. ”Politik är inte alltid lösningen, politik är ofta problemet”

Lunds största tillgångar/brister ur ett politiskt perspektiv: Som född i Malmö tycker jag ofta att staden är lite för akademisk, samtidigt har detta ofta stora fördelar.

Vad har du gjort under innevarade period: Inlett en stor satsning på Yrkesutbildning. Medverkat till att alla ungdomar i Skåne kan söka fritt till alla gymnasieutbildningar i Skåne och inte längre är inlåsta i sin egn kommun.

Vad tänker du uträtta under nästa mandatperiod: Vi måste ta ett krafttag mot mobbing, för arbetsro och trygghet i skolan. Lösa lokalfrågan för Estetiska programmet, helst tillsammans med kulturskolan.

Ditt roligaste/tråkigaste minne som politiker: Valsegern 1976

Det bästa/dummaste du sagt i talarstolen: Det bästa: ”Det finns ingen anledning att en kommun med Lunds förutsättningar skall ha Skånes tredje högsta kommunalskatt.”

Karaktärisera dig själv/din roll i partiet med ett ord (eller en
mening):
Rutinerad, konstruktiv politiker med bred kompetens.

Annonser
%d bloggare gillar detta: