Vänstermobb på Spyken

Gymnasiecheferna på de fyra kommunala gymnasieskolorna i Lund har fattat ett gemensamt beslut när det gäller politisk information på skolorna: Alla partier som finns representerade i riksdagen, i regionen eller i Lunds fullmäktige är välkomna. Det är ett bra beslut som jag stödjer. Det finns förstås fler partier eller grupperingar som vill komma till tals inför höstens val men jag förstår att man måste dra gränsen någon stans för att det skall bli hanterligt.

Enligt SDS fick Sverigedemokraternas lunchmöte ställas in eftersom ett ”tiotal aktivister” kommit till skolan och blockerat deras bokbord. Av kommentarer på nätet att döma gick det vilt till.

Inte för att jag är förtjust i t ex Sverigedemokraternas eller Vänsterpartiets politik men det innebär ju inte att de inte skall få föra fram sina åsikter eller att vi inte skall ta debatten med dem. Att en liten högljudd odemokratisk mobb skall få störa yttrandefriheten är bedrövligt.

Spyken en en gymnasieskola med många engagerade elever. Hoppas att både elever och skolledning, på Spyken och andra gymnasieskolor, är bättre förberedda nästa gång det händer, för det lär tyvärr hända igen, och visar att man inte tolererar odemokratiska mobbar på sin skola.

SD fick lämna Spyken – Lund – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt.

Sverigedemokrater fick fly skola

Annonser
%d bloggare gillar detta: