Banta EU-parlamentet

EU-parlamentet är farligt stort. 736 politiker som måste visa att de gör något. Det gäller ju att bli omvald. Det finns några lysande undantag som Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner som lägger ner ett engagerat och kunnigt arbete i frihetens tjänst. De flesta andra tycks ta den enkla vägen och försöker visa sin duglighet och handlingskraft genom att reglera utan en tanke på konsekvenserna.

De senaste tokerierna handlar om att ytterligare skärpa EU:s datalagringsdirektiv. Barnpornografi och andra brott mot barn berör extra och det krävs krafttag. Men inte kommer vi åt dessa brottslingar genom att Google och andra sökmotorer tvingas spara allas våra sökningar på nätet i upp till 2 år.

Att skydda barn mot vidriga övergrepp är en stor och viktig uppgift och det är ett område där det är bra med europeiskt samarbete. Trist att så många EU-parlamentariker inte har annat än symbolhandlingar att komma med.

ALLA MÄNNISKORS SAMTLIGA SÖKNINGAR. Detta skulle vara en grov kränkning mot integriteten. Vad händer om/när denna information hamnar i fel händer. Jämför med att Biblioteken inte får lagra uppgifter om vilka böcker vi lånar, just av integritetsskäl. Så fort boken är återlämnad raderas uppgiften.

Alla dessa små beslut, tagna i alla välmening, leder på sikt till ett totalkontrollerat samhälle där storebror ser allt du gör.

SvD

Annonser
%d bloggare gillar detta: